tisdag 30 januari 2018

Packar upp senaste beställningen av te!

Det var dags att beställa lite nytt te till vår kombucha. Som vanligt vände vi oss till den absoluta favoriten bland tebutiker här i landet, pekoe.se. Varför favoriten? För dom har en otroligt bra grundtanke. ENBART ekologiska lösviktsteer av högsta kvalitet.👍 Och ENBART från tegårdar som jobbar aktivt med bra förhållanden för sina arbetare och ofta med sociala utvecklingsengagemang i deras lokalsamhällen. 💗
En del av de saker som Ylva & Mats som startat Pekoe alltid kollar extra noga är att alla tesorter dom tar in garanterat verkligen är ekologiska och kontrollerade under hela leverans-kedjan.
När jag fick chansen att besöka dom i våras, så såg jag att samma säckar som lämnar Indien, Rwanda och Nepal kommer helt oöppnade, ända till lilla lokala Pekoe i mellansveriges landsbygd. Och sen direkt ut till oss som brygger kombucha! Bästa möjliga produktkedja, mesta möjliga vinst till själva tearbetarna (oftast särskilt riktade till kvinnostödjande projekt) och den största säkerheten för oss att vi verkligen får bra teer. 

Så här skriver dom om teodlings-gården som det här teet kommer från:
"Tegården Oothu Singampatti ligger på drygt 1000 meters höjd i Manjolai Manimuttar-bergen i allra sydligaste Indien. Den startades 1929 och är Indiens äldsta certifierade ekologiska odling. Gården drivs enligt biodynamiska principer och är fairtrade-certifierad sedan 1995".
Ojojoj, jag köper absolut ett paket a
v teet South India Oothu till vår kombucha. 😀

Här är sidan man kan beställa rent svart te för att brygga kombucha:
https://www.pekoe.se/eko/ekologisktte/svart-te/

Men undvik Earl Grey, smaksatt med bergamottolja och Lapsang Souchong som är rökt och kanske inte heller perfekt till kombucha, och en sort som heter Jun Chiyabari Himalayan som inte är ett fullt oxiderat te. Annars är alla teer på den här sidan toppen för kombucha!

----
Vi har Startpaket TILL SALULeverans snabbt till hela Sverige. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. 
Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kombuchakulturer ("svampar") och mer än dubbelt så mycket startvätska som övriga säljer, för att du ska få den allra bästa och snabbaste starten på din egen kombucha-bryggning. 

Du kan också beställa via mail: mailaforsnashemman@gmail.com 
Och kan då välja mellan att betala med swish eller faktura (15kr faktavg)
Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Vi har också enkla Start-pack till salu. Dom innehåller hälften så mycket som det dubbla startpacket, och motsvarar vad man ibland kan köpa på andra ställen. Läs mer här: 
http://egenkombucha.blogspot.se/p/bestall.html
Vi skickar också till övriga norden och Europa mot en något högre portokostnad.
------
Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda och det är riktigt kallt. Är det kallare än -10C så kommer vi vänta med utskicken tills nästa gång det blir varmare. Vi hör av oss om detta om du råkar beställa under köldperioder.