onsdag 24 januari 2018

Nyordet Kombucha.

Kring nyår publicerades förra årets "nyord". Det känns helt otroligt att få läsa att ett av de 25 mest använda och tidigare ganska okända orden i landet är just "kombucha". 😁
Vi har varje nyår sammanställt våra intryck av ett ökat intresse för kombucha de senaste 3-4 åren. Och nu ett så tydligt tecken på att kombucha blivit allmänt känt. Grattis till alla, för kombucha är makalöst på så många sätt. 💗 Det är mycket nyttigare än andra fermenterade livsmedel. Det är otroligt mycket enklare att göra själv än t.ex. yoghurt, surkål, kefir, surdeg eller kimchi. Det är lika lätt som att brygga te! Den enda skillnaden är att man häller i en startkultur och låter det stå i ca 10 dagar. Och dessutom är det nästan löjligt billigt att göra själv. Ett hekto te räcker till över 20 liter färdig kombucha. Jämför det med att köpa dyra flaskor på hälsobutiker.
Den kombucha som vi brygger själva är också vida överlägsen den köpta i både smak och kvalitet! 😋 Precis som det mesta som är "hemlagat".

Så nu hoppas vi på att kombucha fortfarande är på väg framåt och uppåt bland det Svenska folket. Men inte som begrepp längre, utan som självhushållning.
Att fler gör mer Egen Kombucha! 😊

Tidigare nyårshälsningar där vi önskat kombuchan en fantastisk framtid:
http://egenkombucha.blogspot.se/2015/12/gott-nytt-kombucha-ar.html
http://egenkombucha.blogspot.se/2016/12/gott-nytt-kombucha-ar.html
Och nu är den framtiden här! 👍

-----
Vi har Startpaket TILL SALULeverans snabbt till hela Sverige. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. 
Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kombuchakulturer ("svampar") och mer än dubbelt så mycket startvätska som övriga säljer, för att du ska få den allra bästa och snabbaste starten på din egen kombucha-bryggning. 

Du kan också beställa via mail: mailaforsnashemman@gmail.com 
Och kan då välja mellan att betala med swish eller faktura (15kr faktavg)
Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Vi har också enkla Start-pack till salu. Dom innehåller hälften så mycket som det dubbla startpacket, och motsvarar vad man ibland kan köpa på andra ställen. Läs mer här: 
http://egenkombucha.blogspot.se/p/bestall.html
Vi skickar också till övriga norden och Europa mot en något högre portokostnad.
------
Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda och det är riktigt kallt. Är det kallare än -10C så kommer vi vänta med utskicken tills nästa gång det blir varmare. Vi hör av oss om detta om du råkar beställa under köldperioder.