tisdag 28 november 2017

Smaksätt kombuchan med sparad sommarsol!

Något jag verkligen älskar är att kunna smaksätta kombuchan med sånt jag samlar själv. Här har jag öppnat en ljuvligt vacker gammaldags burk som jag har torkade rosenblad i. Det är som att öppna en burk med sparad sommar, att få se och känna doften!
Och lika gott blir det att smaksätta kombucha med torkade örter, blommor och kryddor. För att få inspiration så kan man helt enkelt gå på själva doften. Kombucha är bra att dra ut aromerna från torkade växtdelar och med lite träning kan man nästan föreställa sig hur det kommer smaka, bara genom att dofta på torkade örter och kryddor.
Rosenkombucha är min absoluta favoritsmak, det smakar lite annorlunda med torkade rosenblad än med sommarens färska, men det är lika gott.
Här har vi skrivit om rosenkombucha tidigare:
http://egenkombucha.blogspot.se/2016/07/sommarens-hojdpunkt-rosenkombucha.html

-----
Vi har Startpaket TILL SALULeverans snabbt till hela Sverige. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. 
Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kombuchakulturer ("svampar") och mer än dubbelt så mycket startvätska som övriga säljer, för att du ska få den allra bästa och snabbaste starten på din egen kombucha-bryggning. 

Du kan också beställa via mail: mailaforsnashemman@gmail.com 
Och kan då välja mellan att betala med swish eller faktura (15kr faktavg)
Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Vi har också enkla Start-pack till salu. Dom innehåller hälften så mycket som det dubbla startpacket, och motsvarar vad man ibland kan köpa på andra ställen. Läs mer här: 
http://egenkombucha.blogspot.se/p/bestall.html
Vi skickar också till övriga norden och Europa mot en något högre portokostnad.
------
Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda och det är riktigt kallt. Är det kallare än -10C så kommer vi vänta med utskicken tills nästa gång det blir varmare. Vi hör av oss om detta om du råkar beställa under köldperioder.