fredag 20 oktober 2017

Startpack på väg!

Vi packar och skickar på söndagar-torsdagar (från december till mars på söndagar-onsdagar, för att minimera risken att startpacket hamnar i långvarig kyla). I över 97% av fallen kommer paketet fram på max två dagar, oftast dagen efter, säga vad man vill om PostNord.
När jag började skicka startpack så var jag noggrann att fundera ut ett riktigt säkert sätt att skicka vätska. I olika grupper på internet fick man höra om folk som fått läckande paket som förstört både deras och andras post. Jag ville se till att våra startpack absolut inte skulle kunna råka ut för det. Det kändes också otroligt viktigt att inte utsätta andra för bekymmer heller, en del post kan ju vara väldigt viktig och jag skulle aldrig vilja att vår kombucha ska förstöra för nån annan. Så har jag tagit fram en riktigt "heavy-duty" förpackning. Vi använde särskilt tjocka vakuumpåsar (som är skapade för sous vide-matlagning) och en speciell vakuum-maskin så vi kan göra fyrdubbla svetsningar som absolut inte läcker. Sen packar vi allt i en kartong som är precis så bred att den går in i en vanlig brevlåda. På så sätt är startpacket helt skyddat och vi har inte haft en enda olycka på de senaste 2 åren.

I startpacket skickar vi också med en 8-sidigt litet häfte, med en lätt beskrivning för att komma igång och även några avsnitt som svarar på alla dom vanligaste funderingarna man kan ha när man börjar brygga kombucha.

För att vara säker på att alla startpack innehåller "samma sak", så väger vi dom när vi packar. Totalt ligger paketet strax under 500gr, för att vi ska kunna skicka till den portokostnande. Av det så väger innehållet i påsen strax under 430 gr. Ytkulturerna/scobysarna "svamparna" kan vara lite olika stora, dom väger alltid över 50 gr och oftast mellan 60-90 gr, men det har inte någon större betydelse för dom består ändå mest av samma vätska som dom skickas i. 97% av den där geléliknande disken är faktiskt vätska. Så alla som får ett startpack av oss får "lika mycket" och mängden är anpassad perfekt för det recept som vi skickar med i broschyren.

Vad tycker kunderna om våra startpack? Det finns att läsa om här:

------------------------
Vi har Startpaket TILL SALULevereras snabbt till hela Sverige på bara 1-2 dagar. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning. Vi skickar också till övriga norden med en något högre portokostnad.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com