måndag 25 september 2017

Sommarens sista smaksättning

Det är ju inte sommar längre direkt. Men ännu har vi faktiskt blommande buskar som vi kan smaksätta vår kombucha med. Det är vresrosorna. Många rosensorter blommar om, hela hösten fram till första svåra frosten. Dom är remonterande, som man brukar säga. Vresrosorna är en av de sorterna.
Så ut och plocka blad och smaksätt med. Rosenkombucha är min favoritsmak. Nr 1 helt enkelt. Men smaken är som baken och man får prova för att veta vad man gillar och hur stark smaksättning man vill ha på sin kombucha. Rosa rosor ger i alla fall väldigt vacker färg på kombuchan.

För att veta om en viss rossort är lämplig att smaksätta din kombucha med så är det bara att sniffa på blomman. Doftar den gott så ger den också samma goda smak till din kombucha.

Här är ett par inlägg jag skrivit tidigare om rosenkombucha, min favoritsmak.
http://egenkombucha.blogspot.se/2015/08/rosen-kombucha.html
http://egenkombucha.blogspot.se/2016/07/sommarens-hojdpunkt-rosenkombucha.html

Och här vår sida om allt kul man kan smaksätta sin egen kombucha med:
http://egenkombucha.blogspot.se/p/smaksattning.html
------------------
Vi har Startpaket TILL SALULevereras snabbt till hela Sverige på bara 1-2 dagar. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning. Vi skickar också till övriga norden med en något högre portokostnad.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com