tisdag 11 juli 2017

Kombucha- hur undvika explosion?

En liten 30sekunders film där vi visar hur man kan undvika katastrof vid högt tryck i flaskan. 
Om man använder en djup tallrik eller skål för att fånga upp det som pyser över och en plastpåse (om det är riktigt högt tryck) så behöver man varken vara rädd för att behöva städa taket i köket eller förlora en massa god kombucha. Det som hamnar i den djupa tallriken kan man absolut hälla i ett glas och dricka upp! Och OM korken skulle flyga iväg av trycket så stoppas den , och allt geggigt, effektivt av plastpåsen!
Ett tips som kanske särskilt passar nu i sommarvärmen då det kan gå väldigt snabbt för kombucha-bryggningen att bli klar. 
OBS! Använd alltid livsmedelsgodkända plastflaskor vid andra bryggningen av kombucha. Läs mer här: http://egenkombucha.blogspot.se/p/andra-bryggningen.html

Och så här gick det för oss (och taket i köket) när vi råkade ut för en kombuchaflaska som tyvärr råkat brygga för länge och fått alldeles för högt tryck. http://egenkombucha.blogspot.se/2015/10/kombucha-combustion.html
------------------
Vi har Startpaket TILL SALULevereras snabbt till hela Sverige på bara 1-2 dagar. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning. Vi skickar också till övriga norden med en något högre portokostnad.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com