måndag 5 juni 2017

Kombucha piggar upp en mulen dag

Det är lite småregnigt och ganska kallt. Då drar jag fram en av mina särskilda "fin-flaskor" av kombucha från kylskåpet för att pigga upp. Alltså särskilt goda smaker som man kan behöva spara just till en "regnig dag". 😇Den här gången blev den en flaska rosenkombucha.
En vanlig fråga vi får är hur länge man kan förvara kombucha  i kylskåp.
Svaret är att jag egentligen inte vet.
Jag vet att det finns folk som ägnar sig åt att "långlagra" kombucha, flera månader eller till & med upp till ett år. Vi har själva ett försök igång med några flaskor som hittills legat i kylskåpet i 10 månader. Jag provsmakar nån tsk från varje flaska en gång varannan månad och än så länge smakar dom utmärkt! 
Jag tror att kombucha teoretiskt kan långlagras VÄLDIGT länge, som andra fermenterade livsmedel så kommer den nog vara "ofarlig att förtära" kanske upp till hundratals år. 

Men man ska tänka på att processen med kolsyrautvecklingen fortsätter ibland även i kylskåp. Detta hände oss när vi råkat glömma en flaska i kylskåpet i ca 3 veckor. 

-------------------
Vi har Startpaket TILL SALULevereras snabbt till hela Sverige på bara 1-2 dagar. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning. Vi skickar också till övriga norden med en något högre portokostnad.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com