tisdag 30 maj 2017

Vårens godaste kombucha, på maskrosor!

Nu har maskrosorna börjat blomma, till och med här hos oss i Lappland! Det kanske inte alla ser fram mot men det är en av årets stora höjdpunkter för oss. Maskros-kombucha är en av våra stora favoriter!
Man får räkna med lite extra jobb när man ska smaksätt med maskrosor. Det är nämligen bara det gula luddet som ska användas, så man får sitta och rensa ett bra tag bara för en flaska god färdig maskroskombucha. Dessutom är just den här kombuchan extra god om man verkligen tar i mycket smaksättning. Vi använder ca 40 blommor till en 750ml flaska.
Färgen på den färdiga kombuchan blir verkligen gyllene och smaken fantastiskt fyllig och rund! Som så ofta är det inte helt fel att också lägga i ett par skivor ingefära för att komplettera maskrosornas blommiga smak!
Här är ett tidigare blogginlägg om att smaksätta kombucha med maskrosblommor:
http://egenkombucha.blogspot.se/2015/07/veckans-smak-maskroskombucha.html

-------------------
Vi har Startpaket TILL SALULevereras snabbt till hela Sverige på bara 1-2 dagar. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning. Vi skickar också till övriga norden med en något högre portokostnad.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com