onsdag 17 maj 2017

Tallbarrs kombucha

I södra delarna av landet så har det hunnit växa upp både det ena och det andra ur backen. Härliga smakrika växter och blommor som man kan smaksätt kombucha med. Lite tips finns i länkarna längst ner. Hos oss i Lappland är det fortfarande snö på marken bitvis, så vi provar en smaksättning som finns att tillgå året runt. Tallkvistar!
Det är så enkelt som att bara att klippa av några kvistar i topparna av tallar. Funkar med både stora och små tallar. Men observera att det inte ingår i allemansrätten att klippa kvistar av levande träd. Fast det går ju bra att fråga en markägare om man inte har nån tallplanta själv.
Nu nån vecka senare kan jag konstatera att det är en väldigt god smak! Känns kanske lite extra, äkta Norrländsk. Men nästa gång jag provar så ska jag lägga till några skivor ingefära. Lite mindre norrländskt, men jag tror att det kan göra det hela ännu godare!

Tips på vårlig smaksättning från det vilda:
Maskrosor: http://egenkombucha.blogspot.se/2015/07/veckans-smak-maskroskombucha.html
Nässlor: http://egenkombucha.blogspot.se/2016/06/forsommar-kombucha-med-smak-av-nasslor_5.html

-------------------
Vi har Startpaket TILL SALULevereras snabbt till hela Sverige på bara 1-2 dagar. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning. Vi skickar också till övriga norden med en något högre portokostnad.


OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com