lördag 6 maj 2017

Om oss- vilka är vi på Forsnäs Hemman

Forsnäs Hemman är ett gammalt nybyggarhemman i Lappland. Vi är en tregenerationers-familj som lever nära naturen och jobbar med att göra vår egen mat och att kunna ha en högre grad av självförsörjning.
Vi bygger upp en gård som baseras på en modern livsstil & en hög grad av självförsörjning. Med respekt för djur, natur och människor. Vi odlar och håller djur av gammaldags raser som passar för självförsörjning. Vi har Lappgetter, Ölandshöns, Blekingeankor, Ölandsgäss, Gotlandskaniner och ibland Linderödgrisar över sommaren. Alla djur håller vi inom genbankernas bevarandeinsats.
Familjen, utom Hustomten, morfar som tog kortet.
Att vi började brygga kombucha har att göra med Husmors (AJ) autoimmuna sjukdom (Myalgisk Encefalomyelit, eller ME), med en svår magsjukdom som ofta hör ihop, som kallas IBS. Hela paketet är en immunförsvars-sänkande sjukdomsbild som sänker medellivslängden med nästan 20 år. Man kan alltså förvänta sig att man dör vid ca 65 år om man lider av ME. Då gäller det att tänka på hur man lever och äter, för att må så bra som möjligt trots sjukdomen.

Vi skippade "karriärs-stressen" och flyttade ut i den extrema glesbygden för att kunna leva nära naturen och grundat i vår verkliga mänsklighet. Det lyckades väldigt bra! 💗
Här finns en artikel från tidningen land hösten 2016 som berättar om vårt liv och våra livsval:
Husmor med sin älskade teburk. 
Hur gick det då med Kombuchan? Jomen bra! (som vi skulle uttrycka det i Lappland 😀)
Jag (Husmor) blir nog aldrig helt frisk men jag mår mycket, mycket bättre i min ME.

Nu är det väl svårt att säga precis vad som gjort mig bättre, men mest troligt en kombination av mer avstressat liv och att öka andelen levande organismer och antioxidanter i födan, kombucha & surkål, mer egenodlade och vilda grönsaker, frukt & bär och KvanneSuperörten som våra samiska vänner tipsade om.

Vi odlar upp startpaket av kombucha för att kunna sprida den här lättbryggda och nyttiga drycken till alla som vill. När man köper ett startpack från oss så köper man inte bara kulturen/startvätskan och beskrivningen, utan det viktigaste är att vi alltid hjälper till med råd och stöd om det behövs. Vi ger oss inte förrns alla känner sig trygga med att brygga egen kombucha. Det är så enkelt att brygga, även om det kan behövas lite stöd i början, och egen kombucha är mycket nyttigare och godare än köpt.

--------------------
Vi har Startpaket TILL SALULevereras snabbt till hela Sverige på bara 1-2 dagar. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning. Vi skickar också till övriga norden med en något högre portokostnad.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com