måndag 15 maj 2017

Ett lätt sätt att brygga kombucha

Det är väldigt populärt att skaffa sig en stor glasburk, med tappkran för att brygga kombucha. Och det tycker vi också är en riktigt bra idé. Det finns inget enklare sätt att brygga på ett lättsamt sätt hemma.
Här är en bildserie som visar hur enkelt det är att haka loss glaslocket som burkarna brukar ha. Man ska istället lägga över en tygbit och fästa med en gummisnodd. Kom ihåg att använda en rejäl och tätvävd bit tyg, som en kökshandduk eller lakansväv. Inget tunt och genomskinligt, då kommer det in både fruktflugor och mögelsporer i onödan. Här på bilden visar vi vår favorit, en microfibertrasa. En trasa kan man klippa i fyra lika stora bitar och täcka fyra burkar med.

Här är en länk till vår sida om att Brygga Lättsamt i stor burk med tappkran.

-------------------
Vi har Startpaket TILL SALULevereras snabbt till hela Sverige på bara 1-2 dagar. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning. Vi skickar också till övriga norden med en något högre portokostnad.


OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com