söndag 9 april 2017

Bubblig kombucha

Vi har utvärderat bubblet hos alla flaskor med smaksättning vi gjorde förra veckan. Den flaska som fått absolut mest bubbel är hjortronsylten, sedan rosenbladen och lingondrickan. Efter det kvannen, och sist de flaskor som smaksattes med teblad och honung/chili. Men även dom hann få liiite bubbel på en veckas andra bryggning.
Bubbel i kombucha är trixigt. Den här gången blev alla 6 flaskor bubbliga. Men det är inte alltid man får till det. Och det beror inte alls bara på vilken smaksättning man använder. Ibland kan vi göra 5-6 flaskor av precis samma första bryggning och precis samma smaksättning och ändå är det 1-2 flaskor som inte alls vill bli bubbliga.
Här är vår sida med tips och trix för att fixa bubbligheten.
Inge bubbel?

Förra veckans inlägg med alla smaksättningar:
http://egenkombucha.blogspot.se/2017/03/sex-smaksattningar-pa-kombucha.html

---------------------------------------------
Vi har just nu flera Startpaket TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com