tisdag 21 februari 2017

Smaksätt kombucha med juice

Nu gör vi något ovanligt för oss, vi smaksätter några kombuchaflaskor med ekologisk fruktjuice från affären! Eftersom vi på Forsnäs Hemman försöker vara självförsörjande i hög grad så brukar vi oftast smaksätta kombuchan med sådant vi hittar i skog och mark eller i vår trädgård och i våra odlingar.
Men på senvinten kan det ibland svikta i skafferierna och då kan man göra så här för att få några härliga smaksättningar på sin kombucha. Också ett bra tips för stadsbor som kanske inte kan hitta så mycket smaksättning i sin egen närhet.
Kom ihåg att köpa ekologisk juice. Bekämpningsmedel är inte kul att få i sig och kan också döda den levande kulturen i kombuchan. Vi använder mellan ½ till 1 dl smaksättning i varje halvlitersflaska.
Våra flaskor har en linje en bit upp från botten som visar just ½dl, vilket gör det lätt att fylla på smaksättning och sedan fylla upp med kombucha.
--------------------------------------
Vi har flera Startpaket TILL SALULevereras snabbt till hela Sverige på bara 1-2 dagar. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning. Vi skickar också till övriga norden med en något högre portokostnad.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.