tisdag 7 februari 2017

Rosmarin- kombucha

Full vinter och det finns inte mycekt färskt att smaksätta kombucha med i skog och trädgård. Istället har jag vänt mig till kryddhyllan och provade den här gången att mortla lite rosmarin, ca 1-2 tsk till en halvliter kombucha.
Jag lade också i lite ingefära, dels brukar det hjälpa till att skapa bubbel, men jag tänkte också att smakerna skulle gifta sig väl.
Och det gjorde dom verkligen. 😋 Jag är vanligen inte så förtjust i rosmarinsmaken, men det här var verkligen riktigt gott och man känner att både ingefäran och kombuchans egen syrlighet skapar en perfekt kombination just tillsammans.

Här är fler blogginlägg om när vi använt kryddhyllan för att smaksätta kombucha:
Kanel, Kryddpeppar och Chili: egenkombucha.blogspot.se/2016/12/fredagsbubbel-kombucha-med-chili.html
Julkryddor: egenkombucha.blogspot.se/2016/11/en-kryddig-kombucha-jul.html
Enbär: egenkombucha.blogspot.se/2016/02/mustigt-mysig-enbars-kombucha.html
Saffranskombucha: egenkombucha.blogspot.se/2015/12/lyxig-saffran-kombucha.html
Ingefära: egenkombucha.blogspot.se/2015/10/halsosam-host.html

---------------------------------------------------

Vi har flera Startpaket TILL SALULevereras snabbt till hela Sverige på bara 1-2 dagar. Oavsett om man bor Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning. Vi skickar också till övriga norden med en något högre portokostnad.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.