torsdag 22 december 2016

Kombucha till jul och nyår- alkoholfritt alternativ

Nu kan det vara dags att göra lite smaksättning till jul och nyår. Om man snabbar sig att smaksätta en flaska med mandarin- eller apelsinskal och kanel, så kan det vara perfekt att ta till julbordet om två dagar. Kanske istället för snaps, som ett alkoholfritt men ändå festligt alternativ.
Så här gjorde vi kombucha"-snapsen" förra året: http://egenkombucha.blogspot.se/2015/12/julkombucha-med-atervunna-citrusskal.html

Till Nyår kan det redan nu vara dags att sätta en flaska "kombucha-champagne". Också den festlig och alkoholfri. Vi brukar använda torkade blommor av älgört. Men i år har jag fått torkad fläder av en kompis så nu blir det fläderkombucha-bubbel istället. Om ni har frysta fläderblommor så går säkert det också bra.

----------------------

Vi har  just nu flera Startpaket TILL SALU för 160 kr. Levereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.