torsdag 29 december 2016

Kombucha - Champagne

Vår kombucha-champagne inför nyår har smak av torkade fläderblommor.
Nu har den stått på andra bryggningen med smaksättning i 5 dagar och redan efter 2,5 dygn började man höra av kolsyran som bildas. Det pyser när man skruvar upp korken
I vanliga fall brukar vi inte sila av smaksättningen innan man dricker kombuchan, då silar jag bara rakt ner i glaset innan jag dricker. Men just till nyår är det trevligt att kunna öppna en flaska alkoholfritt bubbel och hälla rakt i champagneglasen.
Så idag var det dags att sila av de torkade fläderblommorna. Det är inga problem att använda en vanlig hushållssil i metall, då dom är gjorda av rostfritt stål och en så kort kontakt inte alls påverkar kombuchan. Mycket bubbel blir det!
När smaksättningen är bortsilad så blir det mindre kvar i flaskan. Då toppar vi upp med lite kombucha från vår bryggning i en stor 8-litersburk med tappkran. Sen får flaskan stå 2 dygn till. 
Även om mycket bubblor försvinner när vi silar bort smaksättningen så kommer det hinna bildas mängder av nya bubblor till innan det är dags att ta fram champagneglasen till nyår.
------------------------------------------------
Vi har just nu (även under julhelgerna) flera Startpaket TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.


OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.