måndag 7 november 2016

Nyponkombucha

Senhösten är här och i Lappland är det redan snö sedan veckor tillbaks. Men lite finns ändå kvar i naturen för att smaksätta kombucha! Nypon kan man plocka frusna vintern igenom och vi provade att smaksätta en flaska nyponkombucha!
Det blev väldigt gott! Och bubbligt!
Det var lite trixigt att fixa nyponen. Vi använde stora tjockskaliga nypon från vresrosorna. För att undvika "klipulvret" inne i nyponen så fick vi dela dom och skrapa bort kärnorna med sina stickiga fibrer. Sen lade vi ner 7 nypon i en flaska på 75 cl. Det tog ca 6 dagar innan det blev bubbligt nog, och nyponen färgade nästan inte av sig alls. En svag gyllene ton kan man ana hos kombuchan, dock inte alls samma röd-orange färg som hos själva nyponen.

Men smaken!!!
Ojojoj, så gott det var!
Det här gör vi igen!
-----------------------
Vi har just nu flera Startpaket TILL SALU för 160 kr. Levereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.