söndag 5 juni 2016

Försommar! Kombucha med smak av nässlor!

Försommaren är en ljuvlig tid med mycket spännande i trädgården och i skogen som man kan använda som smaksättning i sin kombucha.
Tidigare har vi bland annat använt maskrosorhägg och syren. Alla smakerna blev väldigt goda. Denna gång provade jag med lite nässlor. Ungefär 5 färska nyplockade och sköljda stjälkar i en 75cl flaska och några dagar på köksbänken.
Det blev väldigt gott, inte alls som man skulle kunnat förvänta sig från nässlor utan en rund och lite brödig smak, Nässlorna verkade ta udden av syran i kombuchan som gav ett mildare intryck än vanligt.
Det blev också VÄLDIGT bubbligt.
----------------------------
Vi har just nu flera Startpaket TILL SALU för 160 kr. Levereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.