torsdag 12 maj 2016

Kombuchakultur & kombuchasvamp & volgasvamp & tesvamp

Kombucha har en enormt lång historik. Så lång att vi har svårt att veta hur det egentligen gick till när kombucha först uppstod.

Man tror att själva ordet kommer från en doktor som "uppfann" denna mirakelmedicin. Läkaren hette "Kombu" och han gav sin sjuke Kejsare ett helande te = "cha". Alltså Kombus-cha, Kombucha.
Detta var i bortre Orienten. Troligen Japan eller Kina.
Det var för flera tusen år sedan. Så mest troligt är den en myt.

Men vart och när kombuchan än uppstod så har denna kultur av jäst och hälsosamma bakterier sedan dess långsamt spridit sig över hela världen. Det är oklart vart det moderna namnet kommer från, men det är tydligt besläktat med det koreanska, "Chongc-beoseotcha".   
Alla namn denna livgivande kultur har haft betyder "tesvamp" och det har den också kallats så i språk som kombuchakulturen har hamnat i. 

Utom namnet Volga-svamp. 
Det är unikt, och det återkommer vi till i ett kommande blogginlägg. 

--------------------------------------------------------
Vi har just nu flera Startpaket TILL SALU för 160 kr. Levereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden. 
te-svamp; tekultur;  jäst te; kombuchasvamp; kombucha svamp; kombuchakultur; kombucha kultur; volgasvamp; volga svamp; Volga svamp; Volga Svamp.  kombucha säljes, Kombucha Säljes.