onsdag 4 maj 2016

Jäst-obalans i kombuchan, här är lösningen

Steg för steg -bilder på hur vår burk med jäst obalans har frisknat till. OBS! att det är väldigt ovanligt med såna problem, under alla våra år har detta hänt oss bara en enda gång! 
Man ser hur vätskenivån minskar för varje steg, det avdunstar lite kombucha på 4 veckor. På sista bilden syns också det enorma lagret av döda jästsvampar på botten av burken. Det var all den jästen som gjorde kombuchan så grumlig i början.
Dessutom ser man att det hänger ner friska och normala jäststrängar under kulturen/svampen på sista bilden.

Efter 4 veckor är kombuchan alldeles för sur att dricka, även för mig som gillar den sur! Men den här vätskan och kulturen är perfekt för att starta upp en ny bryggning. Jag har skapat ett "start-paket" med superkrafter!!!

Här är det tidigare inlägget om att fixa till jäst obalans i sin kombucha. 
http://egenkombucha.blogspot.se/2016/03/kombucha-jastbalans.html


------------------------------------
Vi har just nu flera Startpaket TILL SALU för 160 kr. Levereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.