torsdag 5 maj 2016

Bubbel och inte

Vi fortsätter att ta nya foton till broschyren. På den här bilden kan man se att det blir lite olika med bubbel i olika flaskor.
Vi har en sida med tips på hur man brygger en andra fas, i lufttäta flaskor, för att få kombuchan att fyllas av kolsyra. Läs mer här: http://egenkombucha.blogspot.se/p/andra-bryggningen.html

Men ibland är det krångligt att få till en sprudlande kombucha. Då har vi en tips-sida som heter "Inge bubbel?" Här: http://egenkombucha.blogspot.se/p/inge-bubbel.html

Och ibland går det inte alls att få sin kombucha att bli kolsyrad. Kanske var 4-5 flaska hos oss vill inte alls, hur vi än lirkar. Det är bara att acceptera, att brygga kombucha är en organisk process som blir lite olika varenda gång. Tack & lov är "misslyckandet" enkelt att svälja (*wink*) för även kombucha utan bubblor är väldigt god!

------------------------------------
Vi har just nu flera Startpaket TILL SALU för 160 kr. Levereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.