söndag 14 februari 2016

Blåbärskombucha

Idag hällde vi upp några glas blåbärskombucha! Färgen passar perfekt den 14 februari!

Och det var gott. Eftersom vi bor i Lappland med alla dess rikedomar i skog och mark så plockar vi rätt mycket bär, en del av bären fryser vi då barnen tycker om en liten skål frysta bär (blåbär, hjortron, lingon, kråkbär eller "blandade trädgårdsbär") till mellis.
I botten av blåbärs-byttan blir det alltid lite extra saft kvar i slutet. Det hällde jag i en flaska kombucha och lät det stå för att "efter-brygga" (2F, andra bryggningen i stängd flaska). Väldigt gott, men smakar mindre blåbär än jag trodde det skulle göra och blev surare än jag förväntade mig också. Men jag ska göra om det, med ännu mer blåbärs-juice i flaskan!

----------------------------
Vi har just nu flera Startpaket TILL SALU för 160 kr. Levereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com

Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.