söndag 31 januari 2016

Undervärme gör Underverk

Nu ska vi dela med oss av ett SUPER-TIPS så är i vintertider! Undervärme. Det gör underverk!!!
Vanligt kylskåp hos 3-barnsföräldrar, undre hyllan knäcke, köpta mjukkakor och hembakad baguette (och påsar med torkade äppelklyftor). Och på övervåningen.....20 burkar kombucha (Och ännu mer påsar med torkade äppelklyftor). 
Fundera på om ni har något ställe i huset/lägenheten där man kan dra nytta av "gratis" undervärme. Vanligast är kanske ovanpå kylskåpet eller i ett skåp ovanför kylskåpet. Alla elektriska apparater som drar mycket kraft avger restvärme och värme åker alltid uppåt i rummet. Så i ett skåp ovanför kylen, som det vi har på bilden håller sig ett par grader varmare på vintern och det....ja, det kan göra all skillnad i världen för kombucha!
Dator-tornet värmer 10 nya kombucha-kulturer! Och OJ, vad är det för Facebook-sida jag har surfat in på?!?!?  =D
Och nu, ett riktigt nördigt tips! Den perfekta undervärmen får jag genom att ställa kombucha-brukarna ovanpå min dator. Kanske är det här tipset lite utdaterat? Det går ju inte att ställa burkar på en surfplatta direkt. Men då fadern (Hemmanets Hustomte) är pensionerad datorexpert för Svenska Försvaret så är min dator av TOPPEN-kvalitet, och består fortfarande av ett sk torn. Alltså en rätt stor svart låda som rymmer hur många dator-komponenter som helst och som dessutom rymmer 10 burkar kombucha på "taket"
Toppen! Särskilt som datorn står på nästan jämt. Här växer kombucha-kulturerna till i en rasande fart även mitt i midvintertid!

Så med lite tips &trix kan man ge sin kombucha en varm och gosig tillvaro året runt!