tisdag 26 januari 2016

Rökt te kombucha- delikat vintersmak

Vi använder ibland rökt te (Lapsang Souchong) för att brygga kombucha. Den rökta smaken känns tydligt i den färdigfermenterade kombuchan och sån här "rökt kombucha" passar kanske extra bra mitt i vintern. Väldigt gott är det i alla fall!
Den här sejdeln är direkt tappad från första bryggningen, men innehåller ändå en hel del kolsyra, som man kan se på bubblorna i glaset.
Vi använder som alltid ekologiskt te. Vår Lapsang Souchong köper vi från pekoe.se.
Observera att man inte ska brygga vidare på en kombuchakultur som är bryggd på rökt te. Det här är alltså enbart en sats som vi brygger för att dricka upp all färdig kombucha och sedan kastar ytkulturen.

Vi har just nu ett antal startpaket och dubbla startpaket som vi kan skicka per post. Vi skickar måndagar, tisdagar och onsdagar. Läs mer här: http://egenkombucha.blogspot.se/p/bestall.html