söndag 13 december 2015

Must kombucha

En helskum kombucha-erfarenhet! Jag har gjort Must-kombucha!!!! Och det var inte ens egentligen "meningen"!!!! Men Jättegott!
 
Eftersom vi försöker leva lite mer "hälsosamt" och självförsörjande i vår familj så har vi en "Soda Stream" apparat. Vi har haft den i minst 14 år. Den gör att vi kan få barnen att bara göra EN flaska läsk (ca 9 dl) och dela på den, istället för att dricka upp en köpt flaska på 15 dl. En reduktion på 40% bara där!!

Nå, så stod jag där med en flaska nästan tom Must-sirap inför julen och tja, jag tänkte: "What the heck!....jag kan väl lika gärna lämna den här slatten must-smaksättning i flaskan och hälla i kombucha och se hur det blir.
Impuls-beslut!
Låga förväntningar: LÅGA!!! Det är en kommersiell smaksättning till något riktigt onyttigt. Den där smaksirapen var säkert förpackad med konserveringsmedel och annat jox.....men...........
Inom bara nån dag började det bubbla rejält och snabbast av alla smaksättningar jag provat denna vecka blev den bubbligt perfekt och drickbar.
Och den smakade SUPER! Som en vuxen variant av min allra godaste läsk som barn. Som vuxen-must! Och bubblig!!!!
Det känns ju som under min värdighet.......men hur ska jag kunna hålla mig från att "tulla" på barnens läsk-förråd" i framtiden!?!?!!? :-O