torsdag 31 december 2015

Gott Nytt Kombucha-år

Det är så roligt att kombucha har blivit mer & mer välkänt, och alltmer uppskattat under 2015! Så här i fest-tider kan det vara värt att påpeka att man inte bara behöver dricka kombucha för att det är en nyttig, levande, fermenterad dryck med höga halter av antioxidanter.
Ibland är det nog att den bara inte är så onyttig!
Vi firar nyår, inte med champagne utan med en ny sats älgörts-kombucha. En vuxen, torr smak som helt kommer matcha festlighetsnivån hos en champagne. Och kombucha innehåller alltså mindre alkohol än en lättöl, mindre än 1%, ungefär motsvarande som filmjölk eller fruktjuicer.
Bilden ovan visar en "kombucha-snaps" från julbordet. En mandarinskals/kanelkombucha som visade sig vara ett utmärkt "alkoholfritt" alternativ till sillens traditionella starksprits-snapsar.

Nu under nyårshelgen är det rätt trixigt med postgången, och vi skickar ju inte gärna kombucha om den riskerar att bli liggande i sin lufttäta påse på posten alltför länge. Så nästa sändning går iväg den 11 januari.
Boka gärna nu. Det är lågsäsong och vi gör en uppgradering av bakteriekulturerna, så just nu har vi enbart några dubbel-pack kvar att skicka till hågade nya blivande självförsörjare på god Kombucha! =)

Och från oss på Forsnäs Hemman, Gott Nytt år, och låt 2016 bli ett ännu mer framgånsrikt Kombucha-år!