söndag 28 juni 2015

Veckans smak

Veckans smak är lingon-kombucha. Vi har använd både färska/frysta och även vattlingon. En gammal konserveringsmetod från nybyggartiden. Alla lingonvarianter fungerar utmärkt och det blir väldigt gott.  Man bara mosar nån dl lingon och häller ner med kombucha i en halvlitersflaska. Lingonsmaken går också väldigt bra ihop med ingefära, så ofta har vi i minst 4-5 tunna skivor färsk ingefära i varje flaska. Efter ett par dagar silar man av bär och ingefäraskivorna och sen kan man behöva låta det stå i en "andra bryggning" ytterligare några dagar. Snabböppna varje dag och lyssna efter pyset, så lär ni er när det är dags att dricka. Gärna kylt ett par timmar i denna ljuvliga sommarvärme. =)
---------------------------------------------
Vi har just nu flera Startpaket TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com