söndag 21 juni 2015

Sommarsmaker

Man kan använda all slags inspiration när man smaksätter sin Kombucha! Så här på sommaren går det bra att titta sig runt i trädgården. Det finns många olika recept på blomsmakande saft och måltidsdrycker som man kan få tips från. T.ex. syrensaft (Här en länk till Farbror Gröns recept) eller dricka på svartvinbärsblad.
En sommarfavorit hos oss är häggbloms-kombucha. Det skulle säkert smaka lika gott med fläderblommor, men eftersom vi bor i Lappland, så blir det häggblommor istället. Den lite vuxna bittermandelsmaken gifter sig mycket harmoniskt med kombuchans egen syra och resultatet blir försvinnande gott!
Gör så här;
- Plocka de blommor/blad du vill smaksätta med. På bilden ovan har vi plockat en handfull häggblommor och svartvinbärsblad. Låt gärna växterna ligga på en plan ljus yta, t.ex. en porslinstallrik ett tag, så att alla kryp får lite tid på sig att krypa ut.
- Gör ett te på växterna. Koka upp vatten och häll lite-lite vatten på blommorna/bladen. Bara så det täcker växterna precis. Vi vill inte späda ut kombuchan för mycket, bara tillföra smak! Låt teet dra i ett par timmar, gärna över natten.
- Sila bort blommor/blad och häll teet i en flaska som du sen fyller upp med kombucha. Nästan till toppen. Tillsatt nån tsk socker och 1-3 skivor färsk ingefära.
- Låt stå varmt och gärna soligt och genomgå den "andra bryggningen" under minst ett par dagar.
- Kom ihåg att snabböppna flaskan varje dag så den inte sprängs och lyssna efter "pyset". Då är den klar!

Lycka till med att sommar-smaksätta er kombucha och titta er omkring i naturen. Det finns massor av smaker och dofter att inspireras av den här årstiden!
Trevlig sommar!

---------------------------------------------
Vi har just nu flera Startpaket TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Till Storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Sveriges landsbygd och glesbygd. Start-packen innehåller en kombuchakultur ("svamp") & kraftfull startvätska samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två kulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

För att beställa ett Kombucha Startpaket mailaforsnashemman@gmail.com 
Skriv namn/adress och om du vill betala med swish eller faktura (15kr faktavg)
Eller gå till vår Webshop för att betala med kort eller PayPal

Observera att mailadressens direktlänk ibland inte fungerar med vissa mobiltelefoner. 
I så fall är det bara att skicka ett vanligt mail till vår mailadress: forsnashemman@gmail.com